top of page

Düşüncelerimiz Gerçekleşebilir mi?

Güncelleme tarihi: 9 Nis

Merhaba sevgili okuyan,

Bu haftanın yazısını yine değerli danışanlarımızla seanslarımızda sıklıkla karşılaştığımız bir konuya istinaden hazırladık. Bu yazıda düşüncelerimizin üzerimizdeki etkilerine ve bu etkilerin sonuçlarına değindik ve bunları örneklerle anlatmaya çalıştık.


Keyifle okumalar dileriz.


 

düşünceleriniz

Düşünce, hayatımızı yönetmek için sahip olduğumuz en güçlü araçlardan biridir. Düşüncelerimiz duygularımızı, davranışlarımızı ve sonunda yaşamımızın yönünü etkiler. Bir düşünce, bir fikir ya da bir hayal önce zihnimizde belirir, sonra da bu düşünceyi takip eden enerji ile hayat bulur. İçimizdeki bu güç, aslında gerçekliği şekillendiren gizli bir enerjidir.


Herhangi bir şeyin gerçeklik haline gelmeden önce, bir düşüncede ya da bir hayalde var olması gerekir. Bu, evrenin temel yasalarından biridir. Pozitif düşünceler, olumlu sonuçlar doğururken, negatif düşünceler de olumsuz sonuçlar ortaya çıkarabilir. Dolayısıyla, düşüncelerimizin ne kadar güçlü olduğunu anlamak, hayatımızı nasıl şekillendirdiğimizi anlamamız için son derece önemlidir. Ünlü yazar James Allen' in sözü bu paragrafa kadar anlattıklarımızı tam manası ile özetlemektedir; "İnsanın tüm başarı ve başarısızlıkları doğrudan doğruya kendi düşüncelerinin sonucudur."


Düşüncelerimizle şekillenen bakış açımız, gördüğümüz dünyanın içeriğini ve sınırlarını belirler. Neye odaklanırsak onu algılarız ve beklediğimizi görme eğiliminde oluruz. Örneğin, insanların güvenilmez olduğunu düşünüyorsak, dünyayı bu perspektiften görme eğiliminde oluruz ve bu inanç, düşüncelerimizi kanıtlarla desteklercesine güven vermeyen insanları karşımıza çıkarır.


Düşüncelerimiz kararlarımız, gittiğimiz yön ve arkadaş seçimlerimize kadar bütün hayatımızı etkiler. Ayrıca davranışlarımızı ve duygularımızı da etkileyen içsel bir süreci harekete geçirir. Diğer taraftan düşüncelerimizin etkisi sadece bizimle sınırlı değildir. Aura dediğimiz enerji alanımızın rengini ve genişliğini de şekillendiren düşüncelerimiz daha derin düzeyde insanların bize karşı tepkilerini onlar bile farkına varmadan etkiler. Etrafımızdaki insanlara veya durumlara yönelik önyargılı olmaz, pozitif düşünceler geliştirir ve onları sevgi dolu kişiler olarak algılarsak, çoğu ortamda kendimizi rahat hisseder ve enerji alanımızı genişletebiliriz. Olumlu enerjimiz ve davranışlarımız, çevremizdeki insanları bize çeker. Bu beklentilerimizin gerçekliğimizi oluşturmasına bir örnektir.


Düşüncelerimizin gücünü anladığımızda, hayatımızı istediğimiz gibi şekillendirmek için bu gücü kullanabiliriz. Olumlu düşüncelerle dolu bir zihin, çevremize pozitif bir etki yapar ve istediğimiz yaşamı yaratmamıza yardımcı olur. İçsel dönüşüm, dışsal gerçekliğimizi değiştirir ve hayatımızı olumlu bir şekilde etkiler. Başka bir deyişle, her düşünce bir duadır ve her dua bir yanıt bulmaktadır.


Özetlemek gerekirse düşüncelerimizin farkında olmak ve onları bilinçli bir şekilde yönlendirmek, gerçek potansiyelimizi ortaya çıkarmamıza yardımcı olabilir. Pozitif, yapıcı ve ilham verici düşüncelerle dolu bir zihin, başarıyı ve mutluluğu çekerken, negatif düşünceler bizi geriletebilmektedir. Bu nedenle, her zaman pozitif bir bakış açısıyla düşünmeye ve enerjimizi olumlu yönde kullanmaya özen göstermeliyiz.


Bize destek vermek isterseniz, abone olabilir veya instagramdan takip edebilirsiniz.

Hep Sevgiyle..


K O Z M İ S T






bottom of page