top of page
  • Yazarın fotoğrafıKozmist

Karmik Borç

Güncelleme tarihi: 11 Mar


Merhaba Sevgili okuyan,


Karmik borç nedir ve nasıl temizlenir gibi sorulara cevap vermeye çalıştığımız bir yazı derledik.

Bu yazıda karmik borcun ne olduğunu, nasıl çalıştığını ve nasıl ödeneceğini, kendi bildiğimizce aktardık.


Hepinize keyifli okumalar dileriz.

 

Karmik borç, bir eylemin sonuçlarını ifade eden Hinduizm'den bir kavramdır. Esasen, eylemlerin sonuçları vardır ve insanlar yaptıklarının bedelini bu yaşamda veya sonraki yaşamda öderler. Karma inancı Hinduizm'in önemli bir parçasıdır. İnsanlara eylemlerini anlamayı ve seçimlerinin sonuçlarını kabul etmeyi öğretir. Karmaya inanmak, insanların günahlarının kefaretini ödemesine ve hatalarından ders almasına yardımcı olur.


Hinduizme göre insanlar, hayattaki tüm eylemlerinin hesabını bir sonraki yaşamda vermek zorundadır. Düşüncelerinden, sözlerinden ve davranışlarından sorumludurlar. Herkes aynı kutsal yazıları farklı şekillerde yorumlar ve fakat hiç kimse karmik döngüdeki rolünden kaçamaz. Kişiler bu borçların kefaretini ödemek için çeşitli yollar aramaktadırlar. Bu arayışlarının en büyük sebebi ise, borç ödenmediği takdirde, hiç farkına varmadan yaptığı kötülükleri tekrarlamaya ve bu kötülüklerin aynısına maruz kalmaya mahkum olacaktırlar. Ancak karmik borç ile nedensellik ilişkisi olan karma hakkındaki kısa yazıyı buradan okumanızı tavsiye ederim.



Kozmik Enerji ile karma temizliği yapabileceğinizi biliyor musunuz?


Kozmik Enerjiyi merak ediyor ve deneyimlemek istiyorsanız,

ücretsiz seans randevusu oluşturabilirsiniz.



Bulunduğumuz coğrafyada nüfusun çoğunun inanışının islam olması sebebiyle önceki hayat kavramının buradaki kültürle uyuşmamasıyla birlikte, son zamanlarda aile dizimi uygulamalarının trend haline gelmesi de kişilere atalardan gelen karmik borçlar veya aktarımlar olduğunu düşündürmektedir. Bunu, en klişe ve doğru örnekle; dede, torun ilişkisini anlatan "dedesi erik yemiş, torununun dişi kamaşmış" atasözü ile anlatılması mümkündür.


Bir başka inanışa göre ise, karmik borç kişinin hayatında yaptığı eylemlerin aynı hayatın gelecek zamanında benzer karşılaşmalara yol açabileceği fikrinden oluşmaktadır. Yine bunu meşhur bir atasözü "ne ekersen onu biçersin" olarak açıklamıştır. Bu sonuçların ister bu yaşamdan, ister önceki yaşamınızdan, isterseniz de hiç tanımadığınız 4. kuşak atalarınızdan geldiğine inanın bunlar ile karşılaşıyor ya da aşağıda verdiğim örnek olaylarla yüzleşiyorsanız öncelikle şunu söyleyebilirim ki bunun bir bayrak yarışı olduğunu unutmadan, korkmadan bir önceki günün ya da versiyonunuzun daha iyisi olmalısınız. Kendi bilinç sıçramama faydası olan ve bu yazıyı okuyan size yolculuğunuzda faydam olsun istediğim için Kozmik Enerji'yi daha önce deneyimlemeyenlere ilk seanslarını ücretsiz olarak yapmaktayım. Bunun için bana buradan, daha önce seansları deneyimleyenlerin yorumlarına ise buradan ulaşabilirsiniz.


Karmik borç, dini inançları veya manevi uygulamaları ne olursa olsun herkesi etkiler. Geçmiş eylemlerden doğan borçlar, ilişkilerle ilgili borçlar ve bitmemiş işlerle ilgili borçlar gibi birçok farklı karmik borç türü vardır. Karma borcumuzu nasıl temizleyeceğimizi anlamak, dengeli ve uyumlu bir hayat yaşamak için çok önemlidir.


Yapılan eylemler sonucunda, kişilerin gelecekteki hayatlarında yaşayabileceği zorluklardan bazıları; hastalıklar, ailevi sorunlar veya maddi zorluklar gibi sorunlara karşılık gelmektedir. Bu konu, kişinin ruhsal gelişimini etkilemekle beraber, onun öğrenme ve büyüme sürecine de etkide bulunabilir.


İçinde borç geçtiğinden genellikle negatif olarak algılanan bu konuyu, kendi içerisinde ikiye ayırabiliriz.

Pozitif karmik borç, kişinin önceki hayatında yaptığı iyi eylemlerden kaynaklanır. Örneğin, bir kişi hayır işleri yapmışsa veya başkalarına yardım etmişse, "gelecekte" bu iyi eylemlerin sonuçları olarak mutlu bir yaşam sürecektir.

Negatif karmik borç ise, kişinin önceki hayatında yaptığı kötü eylemlerden kaynaklanır. Örneğin, bir kişi önceki hayatında hırsızlık yapmışsa veya başka birine zarar vermişse, gelecekteki hayatında bu kötü eylemlerin sonuçları olarak zorluklarla dolu bir hayat sürebilir. .


Karmik borçlar ister pozitif ister negatif olsun, ödenmesi gereken bir borçtur ve bir gün mutlaka bu borç tahsil edilecektir. Varolduğunu düşündüğünüz bu borçları ödemek için çeşitli yöntemler vardır ve bunlardan bazıları şunlardır:

  1. İyi eylemler yapmak: kişinin karmik borcunu ödemesine yardımcı olabilir. Örneğin, hayır işleri yapmak veya başkalarına yardım etmek, kişinin pozitif yönde borcunu ödemesini sağlayabilir.

  2. Farkındalık: Yaşadığınız olaylar döngüsündeki temel nedeni bulup, anlamanız gereken konu üzerinde çalışmalar yapabilirsiniz.

  3. Affetmek: Başkalarını affetmek, kişinin karmik borcunu ödemesine yardımcı olabilir. Affetmek, kişinin iç huzurunu sağlayabilir ve pozitif karmik borcunu arttırırken kişileri yüklerinden de kurtarmaktadır.

  4. Spiritüel çalışmalar yapmak: Bu tür çalışmalarla borcunuzun kaynağını öğrenebilir, çözümleyebilir ve yine bu borçlarınızı ödeyebilirsiniz. Bunlar meditasyon, dini ritüeller, kozmik enerji ve aile dizimi olarak sıralanabilmektedir.

  5. Akışına bırakmak: Siz ister farkında olun ister olmayın borcun sahibi sizden gelip o borcu mutlaka alacaktır. Ödeme yöntemine ve miktarına böyle durumda ne müdahale edebilir ne de itiraz edebilirsiniz.

  6. Yaşam amacı: Karmik borç sadece olumsuz eylemlerle ilgili olmayabilir, kişinin yapması gereken görevler ya da sorumlulukları da bir karmik borç olarak kabul edilebilir. Bu nedenle, kişi yaşama geliş amacını anlamalı ve bunu uygulamaya koymalıdır. Yaşam amacını anlamada bildiğim doğru yol, Ruhsal Astrolojidir.


Tabiri caizse "karmik borç" kavramı son yıllarda popülerlik kazanan bir konu haline gelmiştir ve konuya ilgisi olan herkes bir şekilde kendisi ile ilgili çözümlere ulaşmak istemiştir. Burada aslolan en hızlı ya da kestirme yoldan gitmektense en güvenli olanı tercih edebilmek ve neden-sonuç ilişkisini anlayabilmektir.


Yazıma 2 kitap tavsiyesi ile son vermek istiyorum.

  • Bert Hellinger - Kabul Etmenin Özgürlüğü

  • Mark Wolynn - Seninle Başlamadı

Her iki kitapta konuya olan bakış açınızı geliştirmekle beraber yaşadığınız olay döngüleri üzerinden neyin neden olduğunu anlamanıza yardımcı olacaktır.


Bize destek vermek isterseniz, abone olabilir veya instagramdan takip edebilirsiniz.

Hep Sevgiyle..


Ümit Yaşar








bottom of page